Inici

Qui som?

Aviram Devesa és una empresa familiar de venda d’aviram, ous i caça, fundada al barri del Poble Nou de Barcelona l’any 1940. Som especialistes en alimentació derivada d’animals de granja, principalment pollastre, conill, gall d’indi, ànec, cargols, gallina (ous) i derivats. Actualment som presents amb dues botigues al Mercat del Poble Nou.

Història

L’any 1940, Jaume Devesa Puig, juntament amb els seus fills Jaume i Josep, funda l’empresa en un local del carrer Ciutat de Granada. Inicialment, l’activitat es basava únicament en la venda d’ous, fent servir el local com a magatzem. L’any 1945, la familia adquireix una parada en el Mercat de la Unió (actual Mercat del Poble Nou), concretament la parada número 52, per desenvolupar millor la tasca de la venda d’ous de granja. Poc després, l’any 1949, per unes obres que calia efectuar en el mercat, la parada es va traslladar al número 79, i uns pocs anys més tard, es va adquirir la número 80, on hi restarien fins a mitjans dels anys 70.

Paral·lelament a l’evolució de les parades, l’any 1955 el negoci s’amplia amb la inauguració de la botiga del carrer Castanys 27, molt proper al mercat. L’activitat també s’amplia aquest any a l’entrar l’empresa en l’àmbit de l’aviram.

L’any 1990 el negoci s’amplia amb el retorn al mercat de la mà de Pepi Devesa, filla de Josep Devesa i néta del fundador de l’empresa. A més, per primera vegada l’empresa tindria una parada d’aviram, ous i caça dins del mercat, i no només d’ous com havia estat en els primers anys. Una parada que seria tan exitosa com la botiga de Castanys 27. Al 2004 es va inaugurar la parada actual d’Aviram Devesa coincidint amb la reobertura del nou Mercat del Poble Nou (anomenat fins aleshores Mercat de la Unió), situada al bell mig del recinte comercial, i la més gran que ha tingut l’empresa des de la seva fundació. Al 2009 el negoci es va tornar a ampliar amb l’adquisició d’una segona parada més petita, també al Mercat del Poble Nou.

Actualment, Aviram Devesa té dues parades d’aviram, ous i caça en el mercat del barri i s’ha consolidat com una de les empreses més importants del sector a Barcelona i comarca, servint productes de la màxima qualitat alimentària als seus clients.

parada gran parada petita

La història de l'empresa, en imatges (clic per ampliar)

Jaume Devesa, al centre de la imatge, rodejat dels seus fills Jaume i Josep a la primera parada que va tenir l'empresa en el mercat:

anys 40 anys 40 2

Els primers anys de la botiga de Castanys 27, amb una joveníssima Pepi Devesa que ja apuntava maneres:

anys 60 anys 60 2

Així era la botiga del carrer Castanys als anys 80, tal i com mostra aquesta litografia:

anys 80

Renovació del ròtul de la botiga de Castanys:

anys 90

Any 1990. La parada d'aviram, ous i cacça del Mercat, acabada d'inaugurar:

anys 90 2

L'any 1992, celebrant els Jocs Olímpics i la parada decorada per l'important esdeveniment:

anys 90 3 anys 90 4